Niniejsza Polityka Prywatności opisuje sposób w jaki obchodzimy się z Twoimi danymi osobowymi, które mogą być gromadzone podczas odwiedzin naszej strony. Odnosi się to tylko do danych przetwarzanych na tej stronie i nie ma zastosowania do innych witryn internetowych.

Dane osobowe to wszelkie informacje o Tobie, które pomagają zidentyfikować Cię jako osobę fizyczną. Niniejsze oświadczenie o ochronie danych odnosi się tylko do przetwarzania danych na tej stronie i nie ma zastosowania do przetwarzania danych w innych witrynach internetowych.

Strona ta należy do:

Poniższa Polityka Prywatności obowiązuje od 25 maja 2018 roku.

ZMIANY W POLITYCE PRYWATNOŚCI

Istnieje możliwość,że niniejsze ustalenia będą zmodyfikowane lub uaktualniane w przyszłości.

Istnieją dwa rodzaje modyfikacji, które mogą się pojawić: zasadnicze i/albo pomniejsze. Zasadnicze modyfikacje pojawiają się wtedy kiedy wprowadzamy zmianę sposobu przetwarzania danych. Modyfikacja ta może wpłynąć na Twoje prawa i obowiązki dotyczące przetwarzania Twoich danych personalnych (np. jeśli wprowadzimy nowe usługi na naszej stronie, które w znaczny sposób wpłyną na sposób przetwarzania danych).

Z drugiej strony, jeżeli będziemy zmuszeni dokonać poprawek w kwestiach gramatycznych lub językowych, wówczas mogą wystąpić drobne zmiany, które nie będą miały jednak wpływu na Twoje prawa i obowiązki dotyczące przetwarzania danych personalnych.

Jeśli pojawią się zasadnicze modyfikacje, zostaniesz odpowiednio powiadomiony z wyprzedzeniem, abyś mógł poświęcić czas na ich zweryfikowanie zanim zostaną wprowadzone w życie.

DANE OSOBOWE

Podczas gdy odwiedzasz naszą stronę możemy przetwarzać dwa rodzaje Twoich danych personalnych:

Dane identyfikacji elektronicznej dotyczą informacji o dacie i godzinie wejścia na naszą stronę internetową, adresu IP, typu przeglądarki i jej wersji używanej na Twoim urządzeniu, systemu operacyjnego, z którego korzystasz, unikalnych identyfikatorów urządzeń oraz informacji na temat dostawcy sieci.

Informacje o Twoich interakcjach z naszymi stronami partnerskimi dotyczą Twoich wizyt na tych stronach, rejestracji oraz udziału w grach w witrynach naszych partnerów. Powyższe informacje są przetwarzane na tzw. poziomie zagregowanym (zgrupowane wspólnie wraz z podobnymi informacjami zebranymi od innych użytkowników) i nie mogą być one powiązane z Twoją tożsamością.

DLACZEGO PRZETWARZAMY DANE (PODSTAWY PRAWNE)

Tzw. uzasadniony interes polega na przetwarzaniu Twoich danych osobowych co ma na celu zwiększenie efektywności naszego produktu jak również poprawę jakości świadczonych przez nas usług. Wykorzystujemy tego typu dane do pomiaru aktualnej skuteczności kampanii reklamowych, które są realizowane na naszej stronie. Ponadto, generowane informacje, które zostały zgromadzone podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, są również wykorzystywane ażeby poprawić ogólny komfort użytkowania witryny oraz w celu adaptacji i udoskonalania treści na naszej stronie jak również jej zabezpieczenia i utrzymania funkcjonalności oraz zapobiegania potencjalnym zagrożeniom.

Informacje o Twoim adresie IP wykorzystujemy głównie do celów analitycznych, takich jak obliczanie liczby osób odwiedzających naszą stronę z poszczególnych krajów czy regionów. Aby zaproponować Ci pełnowartościowy produkt, musimy również określić przybliżoną lokalizację Twojego urządzenia (np. w ten sposób dostarczamy Ci treści w języku, którym się posługujesz).

Do celów statystycznych możemy przetwarzać dane o Twojej aktywności na stronach internetowych naszych partnerów. Jest to szczególnie istotne dla uzasadnionego interesu jakim jest obliczanie naszych przychodów. Ten rodzaj informacji o Tobie jest zgrupowany z innymi danymi tego typu, co pomaga nam w tworzeniu statystyk dotyczących korzystania z naszych usług.

Jak używamy plików cookie?

Kiedy odwiedzasz naszą stronę internetową, Twoja przeglądarka będzie otrzymywać od nas pliki cookie. Używając ‚ciasteczek’ staramy się zapewnić Tobie i innym użytkownikom możliwie jak najlepsze wrażenia podczas korzystania z naszej witryny. Ponadto używanie plików cookie daje nam możliwość poprawy funkcjonalności naszej strony, promocję naszych produktów oraz dostarczanie treści od podmiotów trzecich. Aby uzyskać więcej informacji na temat tego jak korzystamy z plików cookie, prosimy zapoznać się z naszą Polityką Plików Cookie.

Jak chronimy Twoje dane

Regularnie dbamy o to, aby Twoje dane były aktualizowane i bezpiecznie przechowywane. Aby osiągnąć ten cel stosujemy wszelakie środki techniczne i organizacyjne tak aby chronić Twoje dane przed przypadkową lub bezprawną utratą, zmianą, kradzieżą, nieuprawnionym ujawnieniem lub dostępem, nielegalnym użyciem, potencjalnym naruszeniem oraz przed wszystkimi innymi niezgodnymi z prawem formami przetwarzania danych.

W oparciu o potrzeby biznesowe i wymogi bezpieczeństwa wdrażamy ograniczenia kontroli dostępu do udzielonych nam informacji na Twój temat. Dostęp do Twoich danych personalnych mają tylko przeszkoleni i upoważnieni do tego pracownicy i jest to niezbędne abyśmy mogli we właściwy i rzetelny sposób przetwarzać powierzone nam dane osobowe.

TWOJE PRAWA DOTYCZĄCE OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH W RAMACH ROZPORZĄDZENIA O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH (RODO)

  • Prawo do wycofania wcześniej udzielonej zgody na przetwarzanie danych
  • Prawo do korygowania danych osobowych, które są nieprawidłowe lub nieaktualne
  • Prawo do upominania się o usunięcie gromadzonych przez nas informacji na Twój temat
  • Prawo do sprzeciwienia się wykorzystywaniu i przetwarzaniu Twoich danych personalnych
  • Prawo żądania ograniczenia przetwarzania i korzystania przez nas z Twoich danych osobowych
  • Prawo do złożenia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeśli uważasz, że Twoje prawa są naruszane

Aby uzyskać więcej informacji na temat swoich praw lub jeśli chcesz wysłać do nas zapytanie dotyczące tych praw, możesz skontaktować się z nami drogą mailową pod adresem

Możesz również skontaktować się Duńską Agencją Ochrony Danych: Datatilsynet, Borgergade 28, 5, DK-1300 Copenhagen K.

PODMIOT DANYCH I ADMINISTRATOR DANYCH

Zgodnie z rozporządzeniem o ochronie danych osobowych RODO, podmiot danych jest określany jako “ zidentyfikowana lub możliwa do zidentyfikowania osoba fizyczna”. Ponieważ przetwarzanie danych osobowych na naszej stronie dotyczy Twojej osoby automatycznie jesteś uznawany za ww. podmiot danych i jako taki możesz korzystać z praw gwarantowanych przez RODO.

Zgodnie z RODO, administratorem danych jest podmiot, który określa cele, warunki i sposoby przetwarzania danych osobowych. Biorąc pod uwagę, że sprawujemy kontrolę nad Twoimi danymi osobowymi (określamy cele i sposoby ich przetwarzania) jesteśmy uznawani za administratorów danych. Bycie administratorem danych daje nam możliwość przetwarzania informacji nam udostępnionych, ale zobowiązuje nas również do ich ochrony w sposób regulowany przez stosowne przepisy o ochronie danych.

ODBIORCA ZEWNĘTRZNY (podmioty trzecie)

Twoje dane osobowe mogą być udostępniane podmiotom trzecim, które pomagają nam świadczyć i rozwijać nasze usługi ( np. dokonywanie analiz, ogólny rozwój, marketing). W razie konieczności podmioty te mogą przetwarzać Twoje dane osobowe w celu wypełniania powierzonych im przez nas zadań.Zgodnie z definicją RODO za strony trzecie uważa się podmioty przetwarzające dane. Przetwórcy danych przetwarzają powyższe na podstawie stosownych umów o ochronie danych, które zostały stworzone w celu zapewnienia im odpowiedniego poziomu bezpieczeństwa.

Jeżeli będziemy do tego zobowiązani, możemy udostępnić Twoje dane władzom publicznym oraz organom odpowiedzialnym za egzekwowanie prawa.

TWOJE DANE POZA EUROPEJSKIM OBSZAREM GOSPODARCZYM (EOG)

Som det blev nævnt i det foregående afsnit, sikrer vi, at du har det rette niveau for databeskyttelse, hvis vi overfører dine personoplysninger uden for EØS.

Twoje dane osobowe mogą zostać przekazane do:

  • Odbiorca z siedzibą w USA: Przekazujemy Twoje dane w sposób określony przez ustalenia Tarczy Prywatności UE-USA, która jest gwarantem zapewnienia ochrony danych osobowych na poziomie zatwierdzonym przez UE. Więcej informacji na temat mechanizmu działania Tarczy Prywatności UE-USA można znaleźć tutaj.
  • Państwa, które dysponują odpowiednim poziomem ochrony danych, zatwierdzonym przez Komisję Europejską. O państwach, które posiadają odpowiedni i usankcjonowany poziom ochrony możesz dowiedzieć się więcej tutaj.
  • Odbiorca z kraju, który według Komisji Europejskiej, nie posiada odpowiedniego poziomu ochrony danych. W takim przypadku będziemy stosować umowy o ochronie danych osobowych przy użyciu tych samych standardów, które obowiązują w EOG, oraz będziemy wdrażać stosowne zabezpieczenia zgodnie z definicją obowiązującego prawa o ochronie danych a w szczególności rozporządzenia RODO.